لیشقه

یادداشت‌های فریبرز مسعودی

لیشقه

یادداشت‌های فریبرز مسعودی

کاسه داغ‌تر از آش

مقامات هندی: برنج ما سمی است. مقامات ایرانی: نه،برنج هند سمی نیست!

من همیشه خیال می‌کردم ضرب المثل‌ها و حکایات ایرانی خیلی غلوآمیز و من درآوردی هستند. مثلا این ضرب المثل را در نظر بگیرید: گنه کرد در بلخ آهنگری- به سیستان زدند گردن مسگری

یا همین مثل کاسه از آش داغ‌تر . خوب اتفاقات چند ساله به ویژه پس از پیدا شدن سر و کله بعضی‌ ناخودی‌ها در بین خودی‌ها به نام اصلاح طلب‌ها و از این داستان‌ها باعث شد خیلی از این مثل‌ها معنی و مفهوم پیدا کنند و ما بفهمیم که این مثل‌ها چندان غلو آمیز هم نیستند.یکی همین واردات برنج از هند با لجاجتی مثال زدنی برای از پا درآوردن شالی‌کاران شمالی و تبدیل زمین‌های دایر شمال به زمین بایر و زمین‌های بایر پنجاب هند به زمین دایر. البته ما که بخیل نیستیم. کشاورز هندی هم باید نان بخورد. ولی بد نبود دست کم دولت هند هم کمی از خر شیطان پایین می‌امد و گاز ما را به ثمن بخس می‌خرید؟ حالا داستان برنج هندی چیست؟ و چه حکمتی در آن خوابیده ما نفهیمدیم. ولی دست کم می‌توانیم با خواندن این داستان کمی وقت بگذرانیم.

واردات برنج‌‌های سمی هندی که به گفته مقامات هندی سمی هستند و ظاهرا واردکنندگان محترم نیز با اطلاع از این موضوع اقدام به واردات آن کرده‌اند کمی مرا به ایرانی بودن و انسانیت آقایان وارد کننده که نمی توان نام تاجر و بازرگان بر آن‌ها گذاشت به شک انداخت، جز این که عده‌ای بیگانه کینه توز این عمل دشمنانه و خائنانه را در حق مردم بی اختیار ایران انجام داده باشند. از همه جالب‌تر پافشاری مسئولان بهداشت کشور بر سالم بودن برنج‌هایی است که موسسه استاندارد نیز پس از تاخیری طولانی و بحث برانگیز بر ناسالم بودن و سرطان‌زا بودن آن‌ها صحه گذاشته است. این گزارش کوتاه و دردناک را از قول صدای آمریکا بخوانید:


 

منابع هند احتمال مسمومیت برنج صادراتی به ایران را تایید کردند

مقامات هندی از احتمال مسمومیت برنج صادراتی این کشور به ایران خبر داده اند.

به گزارش خبرگزاری ایشن نیوز اینترنشنال - ای ان آی - بی ال بهاردواج، مدیر بخش کشاورزی در مرکز عالی تحقیقات ایالت پنجاب هند گفته است که به دلیل وجود مقادیر قابل ملاحظه برخی فلزات سنگین مانند آرسنیک، کادمیوم و سرب در بخشی از اراضی زیر کاشت برنج در این ایالت، احتمال دارد برنج تولیدی این منطقه حاوی این مواد باشد.

به گفته آقای بهاردواج، به دلیل افزایش تقاضای خارجی برای خرید برنج از نوع باسماتی، از جمله از سوی ایران، سطح زیر کشت این برنج در ایالت پنجاب به حدود دو برابر افزایش یافته و کشاورزان زمین های آلوده را نیز زیر کشت برده اند.

به گفته این مقام هندی، در سال جاری بهای خرید برخی نوع برنج باسماتی به طرز قابل توجهی افزایش یافت و باعث شد تا کشاورزان اراضی متروکه را نیز به کشت این محصول اختصاص دهند.

ایران از جمله وارد کنندگان عمده این نوع برنج از منطقه پنجاب بوده است.

آقای بهاردواج در عین حال افزوده است که ایران در نظر دارد واردات برنج از این منطقه را متوقف کند که این تصمیم باعث نگرانی برنج کاران هندی در این مورد شده که ممکن است برنج تولیدی آنان یکی از خریداران اصلی خود را از دست بدهد.

براساس این گزارش، در پی انتشار خبر آلودگی برنج باسماتی به مواد غیر مجاز، بهای این نوع برنج در هند به شدت کاهش یافته است.

اظهارات این مقام هندی پس از آن انتشار می یابد که روز 25 شهریور، سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تهران اعلام داشت که مقدار فلزات سنگین در برخی از برنج وارداتی از حد مجاز به مراتب بیشتر است.

با اینهمه، سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، روز گذشته گفت که انواع برنج وارداتی از لحاظ استاندارد اجباری تحت کنترل بوده و جای نگرانی برای مصرف کنندگان وجود ندارد.

همزمان، مقامات هندی از کشاورزان پنجابی خواسته اند تا از زیر کشت بردن اراضی نا مناسب برای کشت برنج خودداری ورزند تا به این وسیله، مانع از آلودگی محصول به مواد سمی و در نتیجه، از دست رفتن بازارهای صادراتی خود شوند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد